Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.05.2019

Complexul multifuncțional „Chişinău Arena” este gata în proporție de 65%

Complexul multifuncțional „Chişinău Arena” este gata în proporție de 65%

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu Zrinko Gregurek, Vicepreședinte pentru Sport al Consiliului Mondial al Sportului cu motor (WMSC), Federația Internațională de Automobilism (FIA).

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte precum, dezvoltarea automobilismului în Republica Moldova, beneficiile accederii Federației de Automobilism a Republicii Moldova (FARM) în cadrul Federația Internațională de Automobilism (FIA), dar și finanțări și pateneriate potențiale.

„Este foarte important să investim în sectorul sporturilor, să avem parteneriate și proiecte interesante și durabile cu noi organizații. Îmi doresc ca Republica Moldova să fie gazda multor evenimente sportive internaționale. Muncim la asta, muncim să creăm infrastructura și condițiile necesare pentru dezvoltarea acestui sector. Suntem în căutarea proiectelor care ar dezvolta infrastructura Arenei Naționale și pentru alte tipuri de sport”, a declarat Chiril Gaburici.

 La invitația ministrului, Zrinko Gregurek a întreprins o vizită la „Chișinău Arena”. „Apreciez că ați început să dezvoltați și să construiți proiecte care vor impulsiona Republica Moldova pe arena mondială a sportului. Va fi un complex sportiv cum multe alte țări și-ar dori să aibă”, a menționat oficialul din cadrul Federației Internaționale de Automobilism.

La moment, Complexul multifuncțional „Chişinău Arena” este gata în proporție de 65% – construcțiile capitale sunt gata în proporție de 90%, iar lucrările de finisare 18%. Aproximativ 70 de muncitori lucrează la moment în construcția complexului, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus