Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.04.2019

Imaginea și oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova promovate în Asia de Sud-Est

Imaginea și oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova promovate în Asia de Sud-Est

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, întreprinde o vizită de lucru în regiunea Asiei de Sud-Est. Scopul vizitei fiind promovarea imaginii și oportunităților investiționale ale Republicii Moldova.

Reformele pro-business implementate de Guvernul Republicii Moldova, sistemul fiscal, platformele industriale și inovaționale, oportunitățile generale și sectoriale – toate aceste subiecte au fost discutate  în perioada 23-24 aprilie la Bangkok, Thailanda și Manila, Filipine.

Totodată, agenda vizitei de lucru cuprinde și promovarea Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție. Din delegație face parte și directorul Programului, Iulia Petuhov.

De asemenea, la 25 aprilie, în Singapore, a avut loc evenimentul de promovare media a Republicii Moldova, la care au participat reprezentanți mass-media de top din regiune, precum și potențiali investitori și aplicanți ai Programului. Evenimentul dat va permite promovarea imaginii țării pe canalele media nu doar din Singapore, ci și din întreaga regiune a Asiei de Sud-Est.

„Pe parcursul ultimilor ani, Moldova a demonstrat o creștere și dezvoltare economică sustenabilă de peste 4%, urmând să continue trendul în următorii trei ani. Platforma investițională pe care o oferă statul, grație Guvernului pro-business, reprezintă o oportunitate regională unică pentru deschiderea și dezvoltarea companiilor cu capital străin. Suntem aici să demonstrăm că Republica Moldova merită să devină următoarea destinație de turism și business pentru investitori și familiile acestora”, a menționat Secretarul de Stat.

Vitalie Iurcu urmează să ofere un interviu exclusiv pentru postul CNBC – televiziune importantă la nivel mondial în realizarea materialelor din domeniul afacerilor și pieței financiare.

 

Agenda evenimentului de promovare se va încheia la 26 aprilie, în Ho Chi Minh City, Vietnam, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus