Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.04.2019

Republica Moldova participă în cadrul conferinței 10 ani de Parteneriat Estic

Republica Moldova participă în cadrul conferinței 10 ani de Parteneriat Estic

Secretarul de Stat pe domeniul cooperării internaționale și infrastructurii calității, Iuliana Drăgălin, participă în cadrul conferinței „10 ani de Parteneriat Estic: Convergențe Economice și Oportunități de Afaceri”, desfășurată în perioada 16-17 aprilie la Praga.

Evenimentul vizează dimensiunea economică a parteneriatului Estic (PaE) în contextul aniversării a 10 ani de la instituirea acestuia și se axează pe procesele de reforme și integrare economică a statelor și evoluțiile în comerțul UE. De asemenea, a fost desfășurată și Conferința Teritorială de Export, orientată spre prezentarea oportunităților de afaceri din fiecare stat PaE mediului de afaceri ceh.

În cadrul evenimentului, Secretarul de Stat, Iuliana Drăgălin, a prezentat evoluțiile și perspectivele Republicii Moldova, aspectele economice asupra colaborării în plan politic, precum și impactul implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC/DCFTA), prin evidențierea principalelor progrese și evoluții.

De asemenea, Secretarul de Stat urmează a avut o întrevedere bilaterală cu Viceministrul Industriei și Comerțului al Republicii Cehe, Eduard Muricky, în vederea consolidării relațiilor de colaborare pe diverse domenii de activitate.

Conferința a fost deschisă de către Prim-ministrul Republicii Cehiei, Andrei Babiš. În cadrul evenimentului, participă miniștri/viceminiștri ai economiei din cele șase state și reprezentanți ai altor instituții responsabile de cooperarea comercial-economică, precum și Comisari ai UE, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus