Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.04.2019

Ambasadorul agreat al Ghanei a prezentat copiile scrisorilor de acreditare la MAEIE

Stadiul actual al relațiilor dintre Republica Moldova şi Ghana, inclusiv dialogul politic și cooperarea comercial-economică, au fost discutate de Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu Ambasadorul agreat al Republicii Ghana în țara noastră, cu reședința la Moscova, Oheneba Dr. Lesley Akyaa Opoku-Ware, care şi-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare.

Ministrul Tudor Ulianovschi a informat diplomatul ghanez  despre decizia Guvernului Republicii Moldova despre decizia de a deschide în Republica Ghana (orașul Accra) a unei Ambasade, care va fi prima misiune diplomatică a țării noastre pe continentul african. În opinia șefului diplomației moldovenești, acest pas ar oferi țării noastre avantaje substanțiale și posibilități noi, mai eficiente, de colaborare bilaterală nu numai cu Ghana, dar și cu celelalte state din Africa.

Urându-i  succes în exercitarea mandatului de ambasador, Ministrul Tudor Ulianovschi a asigurat-o pe Oheneba Dr. Lesley Akyaa Opoku-Ware de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene în desfășurarea activității sale în ţara noastră.

La rândul său, ambasadorul agreat al Ghanei în țara noastră a menționat că autoritățile de la Accra apreciază decizia Guvernului Republicii Moldova privind deschiderea unei misiuni diplomatice, considerând că acest lucru va oferi noi oportunități pentru intensificarea dialogului bilateral direct atât dintre cele două state, cât și în cadrul diferitor organizații internaționale, în special prin susținerea din partea a celor 55 de state membre ale Uniunii Africane.

Potrivit MAEIE, Tudor Ulianovschi și Oheneba Dr. Lesley Akyaa Opoku-Ware au subliniat apartenența ambelor state la spaţiul francofoniei, fapt ce creează premise favorabile pentru impulsionarea cooperării moldo-ghaneze în domeniile de interes reciproc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus