Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.03.2019

La Budapesta a fost lansat un proiect de sporire a supravegherii și certificării fitosanitare

La Budapesta a fost lansat un proiect de sporire a supravegherii și certificării fitosanitare

Reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului împreună cu specialiști ai Agenției Naționale pentru siguranța alimentelor, au participat, în perioada 12-13 martie, curent, la un atelier de lansare a proiectului FAO "Suport pentru dezvoltarea sistemelor  de supraveghere a organismelor dăunătoare plantelor si sistemelor de certificare fitosanitară", ce se desfășoară la Budapesta, Ungaria. Scopul proiectului este de a dezvolta și consolida capacitățile autorităților centrale în domeniul sănătății plantelor, efectuării supravegherii și certificării fitosanitare.

Potrivit participanților la atelier, proiectul va fi implementat în Moldova, Ucraina, Armenia, Georgia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, iar obiectivul principal este de a  fortifica capacitățile serviciilor fitosanitare din țările nominalizate și a stabili relații durabile între statele participante.

În cadrul atelierului a fost aprobat planul de acțiuni și termenii de realizare a acțiunilor preconizate cu specificarea necesităților fiecărei țări participante la proiect.

Precizăm, anul 2020 este declarat de ONU ca anul internațional al Sănătății Plantelor.

Lucrările proiectului vor derula în perioada februarie 2019 - aprilie 2020, iar valoarea totală a proiectului este de circa  388 mii de dolari, se arată într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus