Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.02.2019

Șeful statului a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite

Șeful statului a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Statelor Unite în țara noastră, Dereck J. Hogan. Oficialii au discutat subiecte ce țin de politica internă și cea externă a țării noastre, acordând o atenție deosebită alegerilor parlamentare care s-au desfășurat la 24 februarie.

”Consider că trebuie să ne abținem de la declarații politice pînă ce instanțele se vor expune pe marginea contestărilor care au fost depuse anterior de către concurenții electorali în privința rezultatelor alegerilor în unele circumscripții electorale”, a remarcat șeful statului.

De asemenea, Igor Dodon a subliniat că este necesară confirmarea rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare de către Curtea Constituțională a Republicii Moldova, după care se va putea trece la etapa negocierilor dintre partidele politice care au acces în Parlament.

În acest context, șeful statului a reconfirmat faptul că Administrația Președintelui RM este gata să ofere o platformă pentru astfel de negocieri, cu scopul de a identifica o configurare legală și legitimă a Parlamentului de legislatură nouă și a viitorului Guvern al țării noastre.

În încheierea discuției, Președintele și-a exprimat speranța că noul Parlament va promova o politică externă echilibrată. În acest sens, Igor Dodon a menționat că va propune liderilor partidelor politice să ia această abordare ca bază pentru formarea majorității parlamentare, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus