Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.01.2019

Studiul privind mecanismele folosite în implementarea Acordurilor de Asociere cu UE ale Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei va fi prezentat la Bruxelles

Delegația Parlamentului participă la Bruxelles la o serie de reuniuni din cadrul Adunării Parlamentare EURONEST.În perioada 28 – 29 ianuarie vor avea loc reuniunile celor 4 comisii ale Adunării Parlamentare EURONEST, reuniunea Grupului de lucru ad-hoc pentru Acorduri de Asociere și reuniunea Grupului de Lucru pentru Belarus.

Din componența delegației parlamentare fac parte deputații Marian Lupu, șeful delegației Parlamentului la AP EURONEST, Anatolie Zagorodnîi și Lidia Lupu.

Astăzi, în cadrul reuniunii Grupului de lucru ad-hoc pentru Acorduri de Asociere va fi prezentat studiul cu privire la mecanismele interinstituționale folosite în implementarea Acordurilor de Asociere cu UE ale Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei. Studiul va prezenta punctele forte și slabe în implementarea Acordurilor de Asociere din cele trei țări, oferind recomandări specifice, atât pentru țările partenere, cât și pentru asistența UE. Studiul a fost întocmit de experta Kataryna Wolczuk, profesor universitar în cadrul Centrului pentru studii euro-asiatice, europene și ruse al Universității din Birmingham, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, care a efectuat o vizită la Chișinău în iunie 2018.

În cadrul celorlalte reuniunii ale AP EURONEST deputații vor face un schimb de opinii și de experiență pe marginea mai multor subiecte de actualitate pentru statele din Parteneriatul Estic.

Adunarea Parlamentară EURONEST, constituită în 2011, reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic și o platformă de dialog între deputații din Parlamentul European și partenerii estici pe subiecte ce țin de implementarea reformelor politice, sociale și economice, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus