Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.01.2019

Valeriu Ghilețchi, ales pentru un nou mandat în funcția de Președinte al Comisiei APCE pentru Desemnarea Judecătorilor CEDO

Valeriu Ghilețchi, ales pentru un nou mandat în funcția de Președinte al Comisiei APCE pentru Desemnarea Judecătorilor CEDO

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi a fost reales în funcția de Președinte al Comisiei din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Alegerea Judecătorilor CEDO.

Parlamentarii APCE și-au reiterat sprijinul pentru deputatul moldovean, care a deținut această funcție și în sesiunea de anul trecut.

„Sunt onorat să fiu ales pentru un nou mandat în calitate de Președinte al Comisiei pentru Alegerea Judecătorilor la Curtea Europeană a Dreptrurilor Omului. Mulțumesc Grupului PPE/CD din cadrul APCE pentru încrederea și susținerea acordată”, a scris Valeriu Ghilețchi într-un anunț publicat pe profilul său oficial de Facebook.

Vicepreședintele Legislativului de la Chișinău devine, astfel, una dintre cele mai puternice voci la APCE, Valeriu Ghilețchi fiind și unicul deputat moldovean care a deținut această funcție.

Parlamentarul a mai condus anterior Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă, dar a fost ales și în funcția de Vicepreședinte al APCE.

La alegerile din 24 februarie, Valeriu Ghilețchi candidează pe Circumscripția Nr. 51 – SUA și Canada. Politicianul a depus deja toate actele de înregistrare la CEC și este candidatul cu cele mai multe semnături depuse, 1 000 la număr, având și cele mai multe semnături de la cetățenii din diaspora americană

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus