Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.01.2019

Aproximativ 11 mii de contracte de locațiune înregistrate la Serviciul Fiscal de Stat pe parcursul anului 2018

Activitatea Serviciului Fiscal de Stat pentru aducerea în cadrul legal a persoanelor fizice și juridice din sfera imobiliară a fost una de succes pentru perioada anului 2018.  Timp de un an, SFS a înregistrat 10 562 contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile. În domeniul menționat autoritatea fiscală națională a realizat un complex de acțiuni de specialitate pentru a asigura un nivel înalt de conformare al cetățenilor care oferă în chirie bunuri imobile.

Pe parcursul anului 2018, SFS a identificat 4 721 persoane fizice, proprietari care transmit în chirie bunuri imobile și au fost demarate acțiuni de conformare față de ele. Totodată, inspectorii fiscali au efectuat controale fiscale la 447 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget plăți de bază – 486.1 mii lei, penalități – 58.6 mii lei și amenzi – 46.6 mii lei.       

Este de menționat, că doar în luna decembrie trecut au fost identificate 407 de persoane fizice - proprietari care transmit în chirie bunurile imobile, ca urmare a acțiunilor SFS fiind înregistrate 992 de contracte de dare în locațiune, iar bugetul a fost suplimentat cu 41,2 mii lei plăți de bază, potrivit Serviciului Fiscal de Stat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus