Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.01.2019

Momente inedite din istoria Parlamentului, în imagini de colecție

O colecție impresionantă de imagini istorice inedite a fost transmisă Parlamentului din arhiva Agenției Informaționale de Stat ”Moldpres” și a Instituției Publice Naționale a Audiovizualului Compania ”Teleradio – Moldova”. 

Imaginile sunt accesibile pentru publicul larg pe conturile de flickr și youtube ale Parlamentului.

Imaginile documentează evenimentele din istoria Parlamentului Republicii Moldova. Este vorba despre constituirea primului Parlament democratic, la 23 mai 1991, semnarea Declarației de Independență a Republicii Moldova, adoptarea Constituției și a simbolurilor de stat, precum și atmosfera din Legislativ în perioada 1993-2011.

Inițiativa de creare a arhivei Parlamentului aparține Președintelui Parlamentului Andrian Candu, care a făcut, anul trecut, demersuri către Agenția Informațională de Stat ”Moldpres” , Instituția Publică Națională a Audiovizualului Compania ”Teleradio - Moldova”, precum și Arhiva Națională a Republicii Moldova și Arhivele Naționale ale României.

În următoarea perioadă, o serie de documente istorice legate de activitatea Sfatului Țării și a Sovietului Suprem al RSSM urmează să fie recepționate de la Arhiva Națională a Republicii Moldova și Arhivele Naționale ale României.

Amintim că, în 2017, la inițiativa lui Andrian Candu, a fost creat Muzeul Parlamentului, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus