Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.12.2018

Parlamentul s-a convocat în ultima ședință plenară a sesiunii de toamnă 2018

Parlamentul s-a convocat în ultima ședință plenară a sesiunii de toamnă 2018

Parlamentul s-a convocat, astăzi, în ultima ședință plenară a sesiunii de toamnă 2018. Deputații au aprobat Hotărârea cu privire la încheierea sesiunii a doua ordinare a anului curent.

Tradițional, sesiunea s-a încheiat cu intonarea Imnului de Stat de către elevii Liceului republican de muzică ”Ciprian Porumbescu” din capitală.

Președintele Parlamentului Andrian Candu i-a felicitat pe deputați cu ocazia încheierii sesiunii.

Fracțiunea PSRM a anunțat, înainte de ședință, că nu va participa la ultima ședință plenară a Parlamentului în semn de protest. Tot în semn de protest au părăsit ședința fracțiunile PL, PLDM și PCRM.

Potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie. Prima ședință plenară a sesiunii de toamnă 2018 a avut loc pe data de 27 septembrie.

Aceasta este ultima sesiune de toamnă a Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XX-a, mandatul căruia a expirat la 30 noiembrie. Conform prevederilor Constituției, mandatul Parlamentului se prelungește până la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, Parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărâri etc., poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus