Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.10.2018

Parlamentul a menținut votul exprimat anterior pentru legile remise de șeful statului spre reexaminare

Parlamentul a menținut votul exprimat anterior pentru legile remise de șeful statului spre reexaminare

Parlamentul, în ședința de astăzi, a menținut votul exprimat anterior pentru completarea Codului Muncii  cu norme care prevăd ca în data de 9 mai, pe lângă Ziua Victoriei, să fie sărbătorită și Ziua Europei. Proiectul a fost remis spre reexaminare de către șeful statului.
 
La fel, deputații au reexaminat și menținut votul adoptat anterior pentru transmiterea  cu titlu oneros, a terenului Stadionului Republican din municipiul Chişinău, pentru construcția noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA).
 
Tot astăzi, plenul Legislativului a menținut votul exprimat anterior pentru modificarea  Codului audiovizualului, care stabilește unele sancțiuni aplicate radiodifuzorilor care au comis prima încălcare  în reflectarea alegerilor de către mijloacele de informare.
 
Potrivit art.93 (2) din Constituție, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus