Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.09.2018

Problema aprovizionării insuficiente cu apă și canalizare a localităților din Republica Moldova a fost discutată în cadrul unei ședințe de lucru la Guvern

Problema aprovizionării insuficiente cu apă și canalizare a localităților din Republica Moldova a fost discutată în cadrul unei ședințe de lucru la Guvern

În prezent, doar 53% din populația ţării este conectată la apeduct cu apă potabilă și apă tehnică. Un număr şi mai mic - circa 23% au acces la rețelele de canalizare.

Premierul Pavel Filip s-a arătat îngrijorat de aceste cifre, menţionând că este inadmisibil ca în secolul XXI oamenii să nu aibă acces la apa potabilă de calitate. „Când vorbim despre cele trei priorități ale Guvernului, printre care este şi infrastructura, ne referim nu doar la infrastructura drumurilor, dar avem în vedere și accesul la apă și canalizare. Sarcina noastră este ca aceste servicii să ajungă în fiecare localitate din ţară, la fiecare cetățean”, a menționat prim-ministrul.

Pavel Filip a cerut responsabililor din domeniu să elaboreze în cel mai scurt timp un master-plan pe țară privind aprovizionarea cu apă și canalizare şi să facă inventarierea tuturor rețelelor de apă și canalizare. Totodată, urmează a fi reorganizată Agenția „Apele Moldovei”, astfel  încât să fie posibilă centralizarea serviciilor în așa mod, încât tarifele să fie accesibile pentru cetățeni.

Actualmente, în Republica Moldova dispun de sisteme de alimentare cu apă 52 de municipii și orașe şi 708 sate, ceea ce reprezintă 45,3% din localitățile țării, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus