Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.09.2018

La Chișinău au fost discutate evoluţiile dialogului consular moldo-român

La Chișinău au fost discutate evoluţiile dialogului consular moldo-român

Aspectele colaborării consulare moldo-române au fost discutate de secretarul general de stat, Mihail Căpățînă, cu secretarul general MAE al  României, Cosmin Dinescu.

În cadrul dialogului, Mihail Căpățînă și Cosmin Dinescu au avut un schimb de opinii privind stadiul actual al relaţiilor dintre state, examinat aspectele de bază ale cooperării între cele două state în domeniul consular, precum și implementarea prevederilor Tratatului dintre Republica Moldova şi România privind asistenţa juridică în materie civilă şi penală, protejarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor pe teritoriul ambelor state, inclusiv protejarea cetățenilor care dețin cetățenia ambelor state și care se întâmpină cu situații dificile în străinătate.

Potrivit MAEIE, un alt subiect important inclus pe agenda consultărilor a fost schimbul de informaţii privind experienţa părţilor în procesul de modernizare a serviciilor consulare. În context a fost evidenţiată  importanţa perfecţionării şi îmbunătăţirii serviciilor consulare prestate cetăţenilor ambelor state, fiind convenit asupra desfășurării în timpul apropiat a consultărilor consulare bilaterale la Chișinău.

Mihail Căpățînă și Cosmin Dinescu au convenit asupra continuării cooperării bilaterale în vederea identificării celor mai bune soluţii pentru consolidarea activităților instituționale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus