Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.07.2018

Legislativul a aprobat extinderea suprafețelor zonelor economice libere

Legislativul a aprobat extinderea suprafețelor zonelor economice libere

Parlamentul a aprobat, în ședința din 26 iulie curent, extinderea suprafețelor zonelor economice libere ZEL „Bălți”, ZEL „Ungheni-Business” și ZAL „Expo-Business-Chișinău”.
 
Noile reglementări prevăd îmbunătățirea cadrului legal cu privire la activitatea acestora, precum și  optimizarea unor teritorii ale zonelor economice libere.
 
Potrivit autorilor, noile modificări vor eficientiza utilizarea spațiilor existente și vor contribui la crearea unui mediu investițional atractiv, juridic sigur, stabil şi previzibil pentru agenții economici autohtoni și străini.
 
Conform datelor statistice, volumul total al investițiilor în ZEL, la sfârșitul anului 2017, a constituit circa 350 milioane de dolari, în creștere cu 22,7% față de aceeași perioadă a anului 2016. Totodată, volumul total al vânzărilor nete a producției industriale, fabricate de către rezidenții ZEL, în perioada ianuarie – decembrie 2017, s-a majorat cu 49,1%, comparativ cu anul 2016, și a constituit 6603,8 milioane de lei. Anul trecut, numărul de angajați ai rezidenților ZEL a fost de 11926 de persoane.
 
Proiectul a fost susținut, în lectură finală, de 55 de deputați din cei prezenți la ședință, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus