Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.07.2018

Pavel Filip a efectuat astăzi o vizită inopinată la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița

Pavel Filip a efectuat astăzi o vizită inopinată la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița

Premierul a discutat cu oamenii și i-a întrebat despre timpul de așteptare, dar și despre atitudinea angajaților de la Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră.

„Am rugat anterior colegii să mai ieșim din birouri și să mergem să vorbim direct cu oamenii la fața locului, să îi întrebăm despre tratamentul de care au parte când interacționează cu statul. Verificările trebuie să fie rapide și să nu deranjeze pasagerii”, a menționat Pavel Filip. 

În context, premierul a discutat cu reprezentanții autorităților responsabile despre procedurile de verificare a pasagerilor din autobuze și i-a întrebat pe șoferi și pe călători dacă sunt supuși controalelor în exces. „Noi am avut altă înțelegere: că voi adunați aici pașapoartele. A venit un colaborator, a strâns pașapoartele, când a luat actul a văzut cine este omul, le-ați dus, le-ați procesat și bagajele nu este necesar tot timpul să le verificați, doar când este ceva suspicios”, le-a spus premierul responsabililor, pentru că subiectul fusese discutat în cadrul vizitei premierului de anul trecut la același punct de trecere.

Pavel Filip a dat indicații ca procedurile să fie simplificate, iar angajații Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal să aibă o atitudine respectuoasă în comunicarea cu cetățenii. De asemenea, premierul s-a interesat și de condițiile de muncă ale lucrătorilor celor două instituții, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus