Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.07.2018

Andrian Candu a convocat Platforma de consultare și control parlamentar pentru realizarea politicii de reintegrare a Republicii Moldova

Andrian Candu a convocat Platforma de consultare și control parlamentar pentru realizarea politicii de reintegrare a Republicii Moldova

Președintele Parlamentului Andrian Candu a prezidat Platforma de consultare și control parlamentar pentru realizarea politicii de reintegrare a Republicii Moldova.
 
Unul din subiectele abordate a vizat Zona de Securitate și deplasarea neautorizată a tehnicii militare. ”Vom alerta în continuare comunitatea internațională și partenerii noștri referitor la aceste cazuri. Aceste incidente nu prezintă pericol pentru cetățenii Republicii Moldova, ci sunt mai curând un mesaj de răspuns pentru eforturile întreprinse de autorități pentru retragerea trupelor străine de pe teritoriul țării. Totuși trebuie să fim atenți și să monitorizăm lucrurile în continuare”, a declarat Andrian Candu, președintele Parlamentului.
 
Participanții la discuție au constatat că mecanismul de monitorizare a Zonei de Securitate are carențe. Totodată, a fost constatată o dinamică pozitivă pe subiectele din agenda de reglementare, în special, în asigurarea accesului fermierilor la terenurile agricole din stânga Nistrului, telecomunicații, asigurarea liberei circulații, funcționarea școlilor cu predare în limba română, Podul Gura Bâcului.
 
La ședință au participat demnitari din Guvern, reprezentanți ai președinției, precum și deputați din diferite fracțiuni parlamentare. Părțile au discutat despre stadiul actual în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, punerea în aplicare a mecanismului privind accesul autovehiculelor din regiunea transnistreană în traficul rutier internațional, precum și despre extinderea punctelor comune de control pe întreg segmentul central al frontierei de stat moldo-ucrainene, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus