Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.05.2018

Avia Invest continuă reconstrucția globală a terminalului Aeroportului Internațional Chișinău

Avia Invest continuă reconstrucția globală a terminalului Aeroportului Internațional Chișinău

Compania Avia Invest lărgeşte suprafaţa celui de-al doilea etaj din zona sterilă a sălii plecări a Aeroportului Internațional Chișinău cu peste 800 m2. Astfel, a fost majorată esenţial suprafaţa zonei pentru deservirea pasagerilor tranzit cât şi suprafaţa zonei predestinată deservirii pasagerilor la plecare. Prin urmare, odată cu mărirea suprafeţelor a fost sporit efectiv şi confortul pasagerilor.

Datorită expansiunii sălii de așteptare, Avia Invest mărește și zona de joacă pentru copii, care va deveni mai modernă, dar și Camera mamei și copilului cu un nivel înalt de confort, fiind adăugată şi o toaletă pentru copii dotată cu echipament special.

Pentru sporirea confortului, Avia Invest a decis să instaleze un escalator și un ascensor performant de tip OTIS (OTIS Elevator Company) – unul din cei mai mari producători de ascensoare din lume. Aceasta va facilita deplasarea în această zonă a mămicilor cu cărucioare, persoanelor cu mobilitate redusă și a pasagerilor cu bagaj mare.
 
De remarcat este și schimbarea întregului sistem de ventilare pe unul mai puternic și mai performant. La fel, a fost majorată puterea sistemului de climatizare, care acoperă toată suprafaţa din sala de așteptare. Toate lucrările sunt efectuate conform celor mai înalte standarde internaționale cu utilizarea celui mai nou echipament de ultimă generaţie.

Sala de așteptare este la fel un loc de recreere, din acest motiv suprafața zonelor va fi mărită pentru ca acestea să devină mai confortabile. Vor fi deschise cafenele noi, o cafenea-gelaterie – cu îngheţată artizanală, producţie proprie și un restaurant de tip a la carte.
 
Utilizatorii serviciului Business Lounge vor petrece timpul într-o încăpere cu un design nou, beneficiind de mai multe facilităţi, servicii și confort sporit.

Un element nou în cadrul procesului de reconstrucție a terminalului este crearea unui punct de control a securităţii separat pentru pasagerii care tranzitează țara și mărirea suprafaţei coridorului. Aceasta va permite separarea celor două fluxuri de pasageri şi va fi evitată formarea cozilor la punctele de control.
 
Prin urmare, dorim să menţionăm faptul  că, condițiile pentru pasagerii Aeroportului Chișinău s-au îmbunătățit considerabil. Avia Invest, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, investește atât în securitatea pasagerilor cât și în crearea unor condiţii cu un nivel sport de confort prin diversificare şi oferirea mai multor servicii noi. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus