Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.04.2018

Accesul producătorilor agricoli la apa pentru irigare, audiat la Comisia agricultură și industrie alimentară

Accesul producătorilor agricoli la apa pentru irigare, audiat la Comisia agricultură și industrie alimentară

Accesul producătorilor agricoli la apa pentru irigare din surse de suprafață și subterane a fost discutat în cadrul audierilor publice, organizate în ședința din 28 martie curent a Comisiei agricultură și industrie alimentară.
 
La audieri au participat reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Agenției „Apele Moldovei”, Agenției pentru Geologie și Resurse Minerale care sunt responsabili de implementarea  prevederilor Legii apelor care prevede că în zonele în care nu există surse necesare de apă de suprafaţă, dar există rezerve suficiente de ape subterane cu proprietăţi potabile, Guvernul poate per­mite folosinţa acestora şi în alte scopuri decât cel al alimentării cu apă potabilă şi cu apă menajeră.
 
În discuții a fost abordată și chestiunea cu privire la elaborarea și aprobarea Regulamentului de utilizare a apelor pentru irigare de către Guvern. Responsabili din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au dat asigurări că pînă la finele sesiunii de primăvara a Parlamentului vor fi elaborate și aprobate modificări ale legislației în vigoare  și Regulamentul cu privire la folosinţa apelor subterane pentru irigare.
 
De menționat că, Comisia nu este la prima audiere pe acest subiect și că la mai bine de patru ani de la adoptarea  Legii, Guvernul nu are o viziune clară în privința implementării acesteia. Comisia agricultură și industrie alimentară va monitoriza și va efectua control parlamentar, în continuare, asupra implementării prevederilor  Legii apelor, anunță un comunicat al Comisiei agricultură și industrie alimentară.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus