Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.03.2018

Intensificarea relaţiilor moldo-portugheze a fost discutată la Chișinău în cadrul consultărilor politice bilaterale

Intensificarea relaţiilor moldo-portugheze a fost discutată la Chișinău în cadrul consultărilor politice bilaterale

Intensificarea relaţiilor bilaterale moldo-portugheze, dar şi a cooperării în domeniul integrării europene, au fost discutate la Chişinău de către Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi multilaterale, Tatiana Molcean, şi directorul general pentru Politică Externă al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Portugheze, Pedro Costa Pereira, în cadrul consultărilor politice moldo-portugheze. 

În cadrul consultărilor, oficialii au abordat  subiecte ce ţin de dialogul politic bilateral, cooperarea în domeniul economic, comercial, cultural, agenda europeană a Republicii Moldova, etc.

Secretarul de stat Tatiana Molcean a menţionat importanţa susţinerii din partea Portugaliei a parcursului european al Republicii Moldova şi realizării reformelor în ţara noastră în conformitate cu angajamentele asumate prin Acordul de Asociere RM-UE. „Republica Moldova pledează pentru intensificarea relaţiilor bilaterale cu Republica Portugheză, inclusiv prin realizarea vizitelor reciproce la diferite nivele”, a mai subliniat oficialul moldovean.

Potrivit MAEIE, directorul general Pedro Costa Pereira a reiterat faptul că „Portugalia va continua să sprijine eforturile autorităţilor de la Chişinău de  modernizare a ţării”, menționând, în special, disponibilitatea autorităţilor portugheze de a ajuta la armonizarea legislaţiei naţionale la cea europeană.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus