Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.03.2018

Deputatul Eugen Carpov este noul copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană

Deputatul Eugen Carpov este noul copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană

Deputații au aprobat, în ședința de astăzi, componența delegației Republicii Moldova la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Deputatul Eugen Carpov este noul copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.
 
Hotărârea a fost susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședință. Anterior, funcția de copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană a fost deținută de ex-președintele Legislativului Iurie Leancă. Copreședinte  din partea Parlamentului European este eurodeputatul Andi Cristea.
 
Comitetul Parlamentar de Asociere RM-UE exercită controlul parlamentar asupra implementării Acordului de Asociere și reprezintă un forum de dezbateri și schimb de opinii într-un vast spectru de domenii, precum buna guvernare, justiție, protecția drepturilor omului, cooperarea economică și integrarea comercială, libertatea de exprimare etc. Comitetul este prezidat de către un reprezentant al Parlamentului Republicii Moldova și un reprezentant al Parlamentului European, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus