Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.03.2018

Deputații au aprobat schimbarea destinației pentru terenul destinat construcției primei săli polivalente din Moldova

Deputații au aprobat schimbarea destinației pentru terenul destinat construcției primei săli polivalente din Moldova

Proiectul de lege care prevede trecerea unui teren de 69,2 ha din comuna Stăuceni, municipiul Chișinău, în categoria de terenuri destinate construcțiilor a fost aprobat  astăzi, în cadrul ședinței plenare. Pentru acesta au votat 56 de deputați din cei prezenți.
 
Președintele Parlamentului Andrian Candu, autorul proiectului a spus că după aprobarea proiectului, pe acest teren urmează a fi construită Chișinău Arena, prima sală polivalentă din Moldova. Potrivit lui, terenul va fi retras  din circuitul agricol și va trece din administrarea  Centrului de Excelenţă în Viticultură şi Vinificaţie în gestiunea Ministerului Culturii, Educației și Cercetării.
 
”O arenă polivalentă va permite țării să găzduiască competiții internaționale, concerte și manifestații culturale de anvergură. Chișinău Arena va oferi spațiu de antrenament conform standardelor internaționale, inclusiv pentru sportivii de performanță, va crea un spațiu de valorificare a potențialului tinerilor, va cuprinde spații de agrement pentru copii”, a precizat speakerul.
 
Chișinău Arena urmează să fie construită printr-un parteneriat public-privat, cu o capacitate de 3- 5 mii de locuri și spații generoase pentru activități sportive, culturale, zonă de antrenamente, piscină olimpică, club de tenis, precum și expoziții, conferințe și întruniri. În perioada imediat următoare va fi lansat concursul internațional pentru selectarea investitorilor, anunță
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus