Trimite e-mail | Printeaza
Social
21.03.2018

Strategia de prevenire și combatere a traficului de ființe umane, aprobată de Executiv

Obiectivele și măsurile pentru următorii cinci ani în vederea combaterii traficului de ființe au fost trasate într-un nou document strategic.

Strategia naţională de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane pentru anii 2018-2023 a fost elaborată în baza unui studiu amplu și include măsuri de prevenire a fenomenului, de protecție socială și asistență a victimelor, de urmărire penală și judecare a cauzelor. Totodată, va fi dezvoltată cooperarea internațională în domeniu, va fi îmbunătăţit cadrul legal național, vor fi consolidate capacităţile resurselor umane și va fi asigurat managementul informaţional.

Strategia va fi implementată în două etape. Primul plan de acțiuni, pentru anii 2018-2020, include peste o sută de activități. Printre acestea se numără: instruirea polițiștilor de frontieră și a altor reprezentanți ai forțelor de ordine privind reacționarea eficientă la cazurile de trafic de ființe umane, ajustarea bazei de date privind evidența cauzelor penale pornite pe acest tip de infracțiune și includerea în curricula pentru ciclul gimnazial a informațiilor despre traficul de ființe umane.

De asemenea, va fi asigurată în continuare funcționarea eficientă a centrelor și serviciilor de plasament pentru victimele traficului, a serviciilor de informare și consiliere și de orientare și formare profesională, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus