Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.03.2018

Parlamentul a aprobat extinderea termenului de finanțare a lucrărilor de reabilitare a drumurilor

Parlamentul a aprobat extinderea termenului de finanțare a lucrărilor de reabilitare a drumurilor

Termenul pentru  finanţarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor a fost extins până la 31 decembrie 2018. Parlamentul a ratificat, în ședința de astăzi, Amendamentul nr. 1 şi Amendamentul nr. 2 la Contractul de finanţare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova, semnat la Chişinău,  la 23 noiembrie 2010.
 
Contractul de finanţare prevede mijloace financiare în valoare totală de 75 000 000 euro pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare, serviciilor de consultanţă în supervizarea lucrărilor şi implementarea proiectului, pe parcursul duratei de execuţie a lucrărilor.
 
Potrivit autorilor, realizarea acestui proiect va contribui la îmbunătăţirea stării şi calităţii reţelei drumurilor, prin reducerea costurilor transportului rutier pentru utilizatorii drumurilor din Republica Moldova, precum şi va îmbunătăţi modul de administrare a drumurilor, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus