Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
01.03.2018

Serviciile publice guvernamentale vor fi modernizate şi digitizate

Serviciile publice guvernamentale vor fi modernizate şi digitizate

Parlamentul a examinat și ratificat, în ședința de astăzi, Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și Acordul de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru SUA pentru realizarea unui proiect în acest sens.
 
Documentul prevede acordarea a două împrumuturi. Unul în valoare de  15 milioane de dolari care vor fi oferite de Asociația Internațională pentru Dezvoltare și altul de 5 milioane de dolari oferiți de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru realizarea proiectului “Modernizarea serviciilor guvernamentale”.
 
Implementarea proiectului de modernizare a serviciilor guvernamentale va contribui la comasarea mai multor servicii existente și accesul la serviciile publice la nivel local prin canale digitale. Totodată, va fi redus numărul de documente necesare și durata de prestare a serviciilor publice. Termenul de implementare a proiectului este 3 iunie 2023 şi va fi realizat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.
 
Ambele Acorduri au fost semnate la 28 noiembrie 2017 de către ministrul Finanțelor al Republicii Moldova, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus