Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.02.2018

Tudor Ulianovschi a prezentat în Landtagul bavarez o comunicare despre situația social-economică și politică din ţara noastră

În cadrul vizitei sale de lucru în Statul Liber Bavaria, Tudor Ulianovschi, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, a prezentat luni, 19 februarie, în Landtagul bavarez (parlamentul) o comunicare despre situația social-economică și politică din ţara noastră.

Evenimentul a fost moderat de Eberhard Sinner, ex-ministru de stat al Bavariei și membru al legislativului bavarez, preşedintele Forumului Economic Est Vest. Ministrul moldovean de externe s-a referit în cadrul prezentării sale la oportunităţile cooperării economice moldo-germane, posibilitățile şi domeniile prioritare de investiții, evocând exemplul pozitiv a două mari companii bavareze - Draxlmaier şi Knauf - prezente deja în Republica Moldova. În cadrul dezbaterilor, oficialul moldovean a salutat ideea organizării în viitorul apropiat a unui forum economic moldo-german la Chișinău.

La eveniment au asistat circa 40 de persoane (jurnalişti, politicieni, oameni de afaceri).

Statul Liber Bavaria este unul dintre cei mai mari subiecţi ai federaţiei germane, având o populație de 13 milioane de locuitori și un PIB nominal anual de peste 600 miliarde de Euro.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus