Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.01.2018

Situația privind deconectările de la energia electrică și alimentarea consumatorilor cu energie termică la moment

Situația privind deconectările de la energia electrică și alimentarea consumatorilor cu energie termică la moment

Alimentarea consumatorilor cu energie electrică

Datorită condițiilor meteorologice (depuneri de precipitații pe conductori) în data de 18.01.2018, situația operativă la ora 13:00 privind alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din Republica Moldova este următoarea:

Zona Centru-Sud din responsabilitatea ÎCS ”RED Union Fenosa” SA

Parțial afectate mun. Chișinău și 16 raioane cu un total de 284 localităţi, ceea ce reprezintă circa 163 911 consumatori.

Astfel, în raionul Criuleni - 31 localități, raionul Strășeni - 4 localități, raionul Orhei - 17, raionul Căușeni – 32, raionul Ștefan Vodă – 10, raionul Anenii Noi - 18, raionul Hâncești - 13, raionul Comrat - 16, raionul Cahul - 11, raionul Cimișlia - 35, raionul Leova - 16, raionul Ceadâr-Lunga - 11, raionul Vulcăneștii - 12, raionul Taraclia - 17, raionul Cantemir - 13, raionul Ialoveni - 21, de asemenea, din suburbia mun. Chișinău – 6 localități.

Sunt implicate 98 echipe de intervenție.

 

Zona Nord din responsabilitatea SA ”RED-Nord”

Parțial afectat rămâne raionul Rezina cu 2 localități, ceea ce reprezintă circa 1551 consumatori.

SA ”RED-Nord” dispune de 77 echipe de deservire.

La moment, la Rezina sunt antrenate 4 echipe.

 

Situația este în continuă schimbare, în funcție de impactul condițiilor meteorologice în anumite zone.

Adițional, se lurcează la identificarea și elaborarea recomandărilor pentru a înlătura deranjamentele în termeni proximi.


Alimentarea consumatorilor cu energie termică

SA ”TERMOELECTRICA” din mun. Chișinău

Datorită unei căderi de tensiune pe linia 110 kV Chișinău - Strășeni, în sistemul de alimentare cu energie termică din mun. Chișinău (SACETC) au fost înregistrate deconectări la 7 stații de pompare, care s-au soldat cu dereglări nesemnificative a regimului hidraulic.

În urma șocurilor hidraulice s-au produs 4 defecțiuni pe rețelele inter cartier. Zonele cu defecțiuni au fost identificate și nu reprezintă pericol pentru SACETC. Pentru a determina toate defecțiunile posibile care pot fi pe sistem sunt antrenați cca. 350 unități de personal din cadrului Serviciului operativ de deservire a rețelelor termice.

Totodată, căderea de tensiune respectivă a provocat deconectarea unui cazan de apă fierbinte la centrala termică (CT Sud), care către orele 05:40 a fost repus în funcțiune. La momentul actual, centrala termică din Dobrogea nu funcționează întrucât localitatea nu este alimentată cu energie electrică.

Pentru conectarea CT Dobrogea este plasat un generator de 100 kW pentru asigurarea localității respective cu energie termică. Totodată, pentru curățarea căilor de acces către stațiile de pompare și sursele de alimentare cu energie termică sunt antrenate 8 unități de tehnică specială pentru deszăpezire.

La momentul activează 4 surse de alimentare cu energie termică (Sursa-1, Sursa-2, CT Sud, CT Vest); 15 stații de pompare și 18 din 19 centrale termice suburbane.

La SACETC sunt conectate 130 grădinițe, 144 școli, 61 instituții medicale, 2704 blocuri locative, 198 case particulare, 80 instituții superioare de învățământ, 692 agenți economici.

Cu apă caldă menajeră sunt alimentate 124 grădinițe, 15 școli, 13 instituții medicale, 1602 blocuri locative, 10 case particulare, 21 instituții superioare de învățământ, 268 agenți economici.


SA ”CET-Nord” din mun. Bălți

Conform informației prezentate de SA ”CET-Nord”, întreprinderea activează în regim normal.

La moment sunt conectate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică - 735 blocuri locative din totalul de 737, toate școlile (25), grădinițele (22), instituțiile de sănătate publică (7), casele de cultură (18 din 19) și agenții economici (110 din 140).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus