Trimite e-mail | Printeaza
Social
27.12.2017

Pentru anul 2018 din bugetul municipal au fost alocați suplimentar peste 30 milioane lei pentru alimentația copiilor din grădinițe

Pentru anul 2018 din bugetul municipal au fost alocați suplimentar peste 30 milioane lei pentru alimentația copiilor din grădinițe

Conform viceprimarului Ruslan Codreanu acești bani au fost prevăzuți pentru a asigura o alimentație sănătoasă în instituțiile preșcolare din mun. Chișinău.

"Alimentația sănătoasă pentru cei mici este una din prioritățile mele ca viceprimar. Alocarea acestor surse financiare este un progres la realizarea căruia am lucrat împreună cu colegii din CMC", a menționat Ruslan Codreanu.

Totodată, viceprimarul a declarat că pe lângă suportul financiar suplimentar trebuie de reformat întreg sistemul de educație municipal și de pus capăt licitațiilor netransparente care sunt desfășurate de Direcțiile Educație Tineret și Sport de sector.

"Sper că în 2018 argumente de genul ”Lipsa resurselor bugetare” sau ”bugetul mic” nu mai pot fi scuze, iar cei responsabili trebuie să se asigure o alimentație sănătoasă pentru copii", a punctat Codreanu.

Astăzi, în vederea ameliorării situației la capitolul alimentarea în instituțiile preșcolare din capitală, Primăria în colaborare cu Consiliul Municipal depun eforturi conjugate. Astfel, pe lângă majorarea bugetului, la propunerea viceprimarului Ruslan Codreanu, Direcțiile de sector vor fi obigate să facă publice cheltuilile grădinițelor.

Publicarea bugetului alocat fiecărei grădinițe pentru anul 2018 va responsabiliza atât DETS de sector, cât și condurcerea grădinițelor. Totodată, părinții vor fi informați despre cheltuielile bine argumentate și transparente.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus