Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.11.2017

Vitalie Vrabie participă la cel de-al 6-a Forum Tehnologii și Inovații al Organizației Mondiale a Vămilor

Vitalie Vrabie participă la cel de-al 6-a Forum Tehnologii și Inovații al Organizației Mondiale a Vămilor

Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie participă, în perioada 31 octombrie - 2 noiembrie 2017, la Tokyo, Japonia, la cel de-al 6-lea Forum Tehnologii și Inovații al Organizației Mondiale a Vămilor (OMV), eveniment co-organizat de către Administrația Vamală din Japonia.

În cadrul Forumului, conducătorii administrațiilor vamale din statele-membre ale OMV, reprezentanții autorităților de frontieră și ai altor agenții guvernamentale, funcționarii organizațiilor internaționale de profil, reprezentanții companiilor notorii în domeniul tehnologiilor moderne, mediului academic și de afaceri în comerțul internațional, au posibilitatea să realizeze un schimb de viziuni și să împărtășească informații despre cele mai recente evoluții, tendințe și inovații tehnologice în domeniul administrării vamale, facilitării comerțului internațional, gestionării și securizării frontierelor.

Agenda Forumului cuprinde sesiuni tematice de discuții, precum și expoziția celor mai performante echipamente și tehnologii aferente activități vamale. În special, Vitalie Vrabie a avut discuții cu reprezentanții companiilor producătoare de sisteme de scanare a mijloacelor de transport ”Rapiscan” și ”Nuctech”, echipamentele cărora sunt în dotarea Serviciului Vamal, precum și cu alți furnizori de tehnologii inovatoare din domeniul vamal, care și-au demonstrat produsele performante.

Cu ocazia desfășurării Forumului, Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a avut o întrevedere de lucru cu omologul său nipon, Directorul General al Administrației Vamale din Japonia, Atsushi Iizuka, fiind discutate prioritățile și perspectivele de dezvoltare a colaborării vamale bilaterale.

La propunerea lui Vitalie Vrabie, oficialii au convenit asupra inițierii negocierilor și încheierii în viitorul apropiat a Acordului interguvernamental privind colaborarea și asistența reciprocă în domeniul vamal, precum și au agreat intensificarea dialogului în vederea organizării vizitelor reciproce pentru schimbul de informații și experiență privind diverse aspecte ale activității vamale.

Potrivit Serviciului Vamal, în cadrul evenimentului este planificată o vizită de lucru la sediul aparatului central al Administrației Vamale din Japonia, dar și la un terminal vamal în scopul documentării cu practicile de activitate ale Vămii japoneze.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus