Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.10.2017

Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu șeful Departamentului pentru Țările din Parteneriatul Estic, Dirk Schuebel

Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu șeful Departamentului pentru Țările din Parteneriatul Estic, Dirk Schuebel

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut, astăzi, 12 octombrie, o întrevedere cu șeful Departamentului pentru Țările din Parteneriatul Estic Dirk Schuebel și cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Peter Michalko.
 
În cadrul întrevederii, Vicepremierul a informat  diplomații europeni despre situaţia actuală în procesul de negocieri, despre unele aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol şi opţiunile de soluţionare a problemelor existente, inclusiv în partea ce ține de asigurarea accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole și a condiţiilor adecvate de activitate pentru şcolile moldoveneşti cu predare în grafie latină ş.a.m.d.
 
La rândul lor, oficialii europeni au reiterat  sprijinul UE pentru dinamizarea tuturor formatelor de negocieri și avansarea procesului de reglementare transnistreană.
 
Totodată, a fost menționată necesitatea coordonării acțiunilor în vederea implementării eficiente a cerințelor Acordului Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător pe întreg teritoriul țării și a asigurării continuității Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, anunță Biroul politici de reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus