Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.09.2017

Pavel Filip către Președintele Adunării Generale ONU: Moldova va acorda toată susţinerea necesară pentru realizarea obiectivelor Organizației Națiunilor Unite

Pavel Filip către Președintele Adunării Generale ONU: Moldova va acorda toată susţinerea necesară pentru realizarea obiectivelor Organizației Națiunilor Unite

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit, la New York, cu Preşedintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak.
 
Prim-ministrul l-a felicitat pe domnul Lajcak cu ocazia alegerii sale în funcția de Președinte al Adunării Generale și i-a urat succes în realizarea obiectivelor propuse. De asemenea, Pavel Filip a spus că Republica Moldova susține eforturile de reformare a organizației și de promovare a unor decizii care să servească interesul comun al umanității.
 
În cadrul dialogului, oficialii au făcut un schimb de opinii privind agenda sesiunii din acest an a Adunării Generale ONU. În context, Premierul Pavel Filip a reiterat solicitarea autorităților de la Chișinău de a include pe agenda de discuții a subiectului privind retragerea forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova. „Nu dorim politizarea acestei chestiuni, iar o dezbatere corectă și transparentă în cadrul Adunării Generale va contribui la găsirea unor soluții viabile pentru conflictul transnistrean”, a declarat Pavel Filip.
 
La rândul său, Preşedintele Adunării Generale a ONU pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak, a vorbit despre prioritățile asistenței ONU, printre care: menținerea păcii, soluționarea problemei migraţiei, promovarea reformelor pentru asigurarea securității și a dezvoltării durabile. Premierul Pavel Filip a spus că aceste scopuri sunt foarte importante pentru țara noastră și a dat asigurări că Republica Moldova va acorda toată susţinerea necesară pentru realizarea acestora, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus