Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.09.2017

Andrian Candu: Cooperarea cu FMI este o prioritate pentru Republica Moldova

Andrian Candu: Cooperarea cu FMI este o prioritate pentru Republica Moldova

Cooperarea cu Fondul Monetar Internațional este o prioritate pentru Republica Moldova, iar autoritățile vor continua să îndeplinească exemplar angajamentele asumate, a declarat Președintele Parlamentului  Andrian Candu, astăzi, la întrevederea cu Elizabeth Berry, adjunctul asistentului secretarului Trezoreriei SUA pentru Europa și Eurasia.

Oficialul Trezoreriei SUA a exprimat suport și susținere pentru implementarea reformelor sustenabile lansate, pentru beneficiul și interesul cetățenilor Republicii Moldova și crearea condițiilor de garanții pentru investitori străini.

Andrian Candu a amintit că anul acesta Parlamentul a adoptat în prima lectură pachetul bancar, numit Basel III și a susținut norme care duc la consolidarea atribuțiilor Băncii Naționale și oferire a unor instrumente mai bune pentru supravegherea pieței bancare, a pieței financiare, a pieței valorilor mobiliare. El a subliniat, în context, că Banca Națională a Moldovei are suport politic deplin din partea autorităților, fără interferențe în activitatea sa.
 
Președintele Parlamentului a comunicat despre lansarea platformei de comunicare inter-instituționale pentru monitorizarea și controlul fraudei bancare. Scopul urmărit de autorități este accelerarea proceselor de recuperare a banilor și o mai bună conlucrare pe acest dosar fără atingere independenței instituțiilor, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
 
Potrivit lui, cel târziu în noiembrie urmează să fie prezentat cel de-al doilea raport Kroll. ”Rezultatele investigației și penalizarea celor care se fac vinovați de furtul din bănci sunt extreme de importante. Totodată, este cel puțin la fel de important să fie recuperați banii fraudați”, a menționat Andrian Candu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus