Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.09.2017

Guvernul propune repetat candidatura lui Eugen Sturza la funcţia de ministru al Apărării

Guvernul propune repetat candidatura lui Eugen Sturza la funcţia de ministru al Apărării

În debutul şedinţei de astăzi a Guvernului, Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat că a recepționat refuzul în scris din partea Președintelui țării privind candidatura domnului Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării, subliniind că va înainta repetat, astăzi, aceeași candidatură.
 
Totodată, Prim-ministrul a subliniat că propunerea anunțată de Preşedinte este una fără sens, din simplul motiv că Republica Moldova este o ţară parlamentară şi nu Președintele propune candidați pentru posturile ministeriale, concretizând că PSRM nu este partid la guvernare care să aibă această atribuţie.
 
„Din punctul meu de vedere este o declaraţie fără efect, ca şi multe altele. Cred cu certitudine că şi această declaraţie ţine mai mult de încercarea de a acoperi lipsa de argumente privind blocajele pe care Preşedintele le-a creat în privinţa Armatei Naţionale. De ce face acest lucru, de ce își dorește o armată slabă? Eu cred că răspunsul la această întrebare este la suprafaţă. Din păcate, Președintele dovedeşte încă o dată că nu se conduce de interesele ţării noastre”, a declarat Pavel Filip.
 
Pavel Filip a mai remarcat că în cazul în care Președintele ţării va refuza din nou acceptarea candidaturii propuse, acesta va încălca Constituția țării, existând şi o hotărâre a Curții Constituționale foarte clară pe această temă, care spune că Președintele este obligat să accepte a doua nominalizare și să nu blocheze instituția.  „Dacă o va face, suntem pregătiţi să facem şi următorii paşi, astfel încât să scoatem acest blocaj odată şi pentru totdeauna din jurul Ministerului Apărării, care este o instituţie foarte importantă”, a conchis Pavel Filip.
 
De asemenea, referindu-se la afirmaţiile publice recente ale Preşedintelui ţării, pe tema asistenţei financiare acordate Republicii Moldova şi eventuala organizare a unor audieri parlamentare la temă, Prim-ministrul Pavel Filip a precizat: “Dacă se doreşte a obţine răspunsuri, dar nu de a face show politic şi polemici politice, vreau să îi transmit un mesaj dlui Preşedinte: suntem în epoca informaţională şi dacă are internet, pe site-ul Cancelariei de Stat, de mult timp stă publicat Raportul cu privire la asistenţa externă pe anul 2016 şi tot acolo se găsesc rapoartele de primire şi utilizare a asistenţei externe pe fiecare an şi nu văd aici de ce ar trebui să mergem pe altă cale, doar dacă interesul este altul”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus