Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.09.2017

Pavel Filip susţine afacerile moderne bazate pe tradiţii vechi

Pavel Filip susţine afacerile moderne bazate pe tradiţii vechi

Prim-ministrul Pavel Filip a întreprins o vizită la fabrica de zahăr din Drochia cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la fondarea acesteia.
 
În context, Premierul a felicitat colectivul întreprinderii, menţionând că aceasta este un exemplu de investiţie care a generat o afacere de succes. „Întreprinderea reprezintă un model şi este un exemplu pentru alţi agenţi economici din mai multe puncte de vedere. În primul rând, că aţi reuşit să combinaţi tradiţiile vechi cu cele moderne. Fabrica mai este şi un model de investiţie străină pentru Republica Moldova”, a spus Pavel Filip.
 
Totodată, Prim-ministrul a subliniat că  fabrica de zahăr este o dovadă de utilizare eficientă a potențialului ţării noastre în industria agro-alimentară, generând valoare adăugată însemnată, locuri de muncă și susținând economia locală.
 
De asemenea, Şeful Executivului a remarcat că în curând va fi dat în folosinţă al treilea bloc al unei centrale electrice de cogenerare, care funcţionează pe biogaz, accentuând că investiția în producția de biogaz poziţionează fabrica ca unul dintre liderii „energiei verzi” în Moldova. O altă remarcă vizează modul în care se pot dezvolta exporturile Moldovei în contextul relațiilor noastre tot mai strânse cu Uniunea Europeană, anul trecut fabrica atingând un volum record de vânzări.
 
Tot astăzi, Pavel Filip a participat la Festivalului „Regina Dulce”, desfăşurat la Drochia, unde oaspeții au avut posibilitatea să guste din  produsele de patiserie ale producătorilor locali şi să viziteze  o expoziție de mașini agricole moderne.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus