Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.08.2017

Avansarea negocierilor privind funcționarea Complexului Hidroenergetic Nistrean, o prioritate a Executivului

Avansarea negocierilor privind funcționarea Complexului Hidroenergetic Nistrean, o prioritate a Executivului

Premierul Pavel Filip a convocat astăzi, la Guvern, o ședință cu autorităţile responsabile, pentru a discuta evoluția negocierilor cu partea ucraineană privind funcționarea și dezvoltarea Complexului Hidroenergetic Nistrean, constrângerile existente și acțiunile de întreprins pentru avansarea pe această direcție.
 
În cadrul ședinței a fost analizat stadiul actual al discuțiilor pe cele patru segmente de bază ale negocierilor: demarcarea frontierei de stat între Republica Moldova și Ucraina, reglementarea raporturilor de proprietate și recunoașterea reciprocă a drepturilor de proprietate, aspecte privind exploatarea din punct de vedere energetic al Complexului Hidroenergetic Nistrean și impactul acestuia asupra mediului.
 
În context, Prim-ministrul a solicitat grupurilor de lucru de profil consolidarea unei poziții comune, o organizare eficientă, inițiativă și formulare clară a cerințelor înaintate.
 
Ședințe comune ale grupurilor de lucru din Republica Moldova și Ucraina, responsabile de negocieri, urmează să aibă loc pe parcursul lunilor septembrie-octombrie curent, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus