Trimite e-mail | Printeaza
Social
19.07.2017

Premierul a dispus înființarea unei comisii speciale care să investigheze situația defectuoasă creată la examenul de Bacalaureat la fizică

Premierul a dispus înființarea unei comisii speciale care să investigheze situația defectuoasă creată la examenul de Bacalaureat la fizică

La începutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, Premierul Pavel Filip a atras atenția asupra evaluării testelor de Bacalaureat la examenul de fizică din sesiunea 2017.
 
Prim-ministrul a menționat că una dintre problemele incluse în testul de fizică se prezumă a fi formulată greșit, fiind nerezolvabilă, ceea ce a generat scăderi de note, inclusiv în cazul elevilor olimpici la disciplina dată. Totodată, răspunsurile obținute de unii elevi au coincis cu cele din baremul de notare al autorilor, fapt ce denotă posibile fraude.
 
„Urmează să vedem cum au fost pregătite aceste teste de către persoanele responsabile, după care cei vinovați trebuie să răspundă penal, pentru că problema este una foarte gravă. Este inadmisibil ca unii funcționari să creeze probleme care le strică viața unor copii care au învățat și trebuie să susțină examenele de Bacalaureat”, a subliniat Premierul.  
 
În context, Pavel Filip a solicitat Ministerului Educației crearea unei comisii speciale pentru examinarea situației respective și în funcție de rezultatele investigației, sesizarea organelor competente pentru anchetarea unor posibile fapte ilegale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus