Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.06.2017

Vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă a efectuat o vizită de lucru la Berlin

Vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă a efectuat o vizită de lucru la Berlin

În perioada 26-28 iunie curent, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova Iurie Leancă s-a aflat într-o vizită de lucru la Berlin. Agenda vizitei a inclus  întrevederi cu preşedintele Comisiei Afaceri Europene a Bundestagului, Günter Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Bundestagului, Norbert Rottgen, deputatul în Bundestag, Fritz Felgentreu, preşedintele Forumului Germano-Moldovenesc și consilierul pentru probleme de securitate şi afaceri externe al Cancelarului Federal, Christoph Heusgen.
 
De asemenea, vicepreşedintele Legislativului Republicii Moldova a avut o serie de întrevederi cu responsabili din cadrul Executivului federal, inclusiv de la Ministerul Afacerilor Externe, precum şi cu conducerea Fundaţiei Konrad Adenauer.
 
În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte ce ţin de actualitatea politică din Republica Moldova, situaţia din regiunea transnistreană, viitorul relaţiilor noastre cu Uniunea Europeană şi cu Republica Federală Germania.
 
Partea germană a reiterat interesul şi sprijinul deplin pentru ţara noastră, pentru menţinerea stabilităţii în regiune şi a încurajat promovarea reformelor şi îndeplinirea tuturor angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere RM-UE. 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus