Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.06.2017

Pavel Filip s-a întâlnit cu delegaţia României la APCE

Pavel Filip s-a întâlnit cu delegaţia României la APCE

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi la Strasbourg cu delegaţia României la APCE, condusă de senatorul Titus Corlăţean.  Şeful Executivului de la Chişinău a mulțumit României pentru susținerea acordată în parcursul european al Republicii Moldova, oferită atât la nivel practic prin împărtăşirea experienţei şi asistenţa acordată în promovarea reformelor, cât și la nivel politic prin mesajele şi acţiunile întreprinse în cadrul Uniunii Europene. În special, Premierul a mulţumit pentru contribuţia la stabilirea Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova – „Prietenii Moldovei”, menţionând în acest sens, reluarea activităţii Comisiei mixte interguvernamentale pentru integrare europeană.
 
La rândul său, senatorul Titus Corlăţean a salutat participarea Premierului Pavel Filip la ședința în plen a APCE și a subliniat importanța menținerii cursului european al Republicii Moldova, asigurând de tot suportul României în acest sens.
 
Referindu-se la proiectele de cooperare bilaterală sectorială, Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că România este principalul partener comercial-economic al Republicii Moldova și a reiterat interesul pentru extinderea cooperării în acest domeniu, inclusiv prin sporirea investiţiilor, finalizarea proiectelor în desfăşurare şi iniţierea unor proiecte noi.
 
Un domeniu prioritar abordat de părţi a vizat asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova. Astfel, delegaţia moldovenească s-a pronunţat pentru urgentarea finalizării procesului de implementare a proiectelor de interconectare a ţării noastre la piaţa energetică europeană şi a manifestat interes în dezvoltarea de mai departe a acestui proiect, prin prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău, pe teritoriul Republicii Moldova, şi până la Oneşti, în România, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus