Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.05.2017

Consiliul Europei va continua să sprijine Republica Moldova

Consiliul Europei va continua să sprijine Republica Moldova

Reprezentanții fracțiunilor parlamentare au avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova.

Părțile au discutat proiectele incluse în Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova în perioada 2017-2020. Andrian Candu a mulțumit Consiliului Europei pentru expertiza oferită Republicii Moldova. Președintele Parlamentului a solicitat sprijinul Secretarului General al Consiliului Europei pentru  organizarea Zilelor Republicii Moldova în toamnă, la Strasbourg.

Thorbjorn Jagland a declarat că Republica Moldova va continua să fie sprijinită de Consiliul Europei în consolidarea statului de drept și libertății mass-media, pentru ca cetățenii să aibă parte de o justiție independentă și echilibrată, de instituții de stat care să funcționeze democratic și să combată eficient corupția.

La rândul său, deputatul Mihai Ghimpu s-a referit la decizia PL de a trece în opoziție și la arestarea mai multor fruntași ai partidului.

Deputatul PLDM Tudor Deliu a opinat că în Republica Moldova sunt multe de făcut, iar lupta cu corupția ar fi ”doar una de fațadă”.

Deputata Maria Postoico a prezentat o serie de îngrijorări constatate de PCRM, referindu-se la pretinsa migrație politică prin corupere în Parlament, nesoluționarea cazului televiziunii NIT, o serie de modificări constituționale și electorale.

Deputata PD Violeta Ivanov a salutat reformele demarate în Republica Moldova, precizând că ele sunt dureroase, dar necesare pentru continuarea parcursului european al țării noastre, aproximarea legislației naționale la directivele europene și schimbarea vieții în bine a cetățenilor.

La discuții au fost invitați reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare, precum și deputații care fac parte din delegația Parlamentului la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus