Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.05.2017

Delegația UE în Republica Moldova a elaborat un material privind explorarea exportului de încălțăminte și produse de marochinărie în UE

Documentul însumează un șir de date statistice, cerințe, instrucțiuni utile și actualizate pentru producătorii moldoveni, care intenționează sau deja exportă produse pe piața UE.

Industria ușoară din RM cu subsectoarele de producție ale produselor textile, încălțăminte și articolelor de marochinărie, în mod tradițional, fiind orientată spre export, exportă 82% din valoarea totală a producției. Astfel, ghidul informativ “EU Export Explorer for Footwear & Leather Fashion Accessories” (Ghid pentru exportul în UE pentru încălțăminte și accesorii din piele) aduce mai multă claritate exportatorilor moldoveni vizavi de piața UE și anume, cerere și ofertă, cele mai recente tendințe, importul, producția și consumul UE, cerințe legale și ale cumpărătorilor, precum și canalele comerciale și termenii de tranzacționare logistică și plățile pentru respectivele produse. De asemenea, materialul descrie pașii privind elaborarea Planului pentru export în UE.

Materialul informativ a fost elaborat cu sprijinul proiectului "Asistență tehnică pentru implementarea DCFTA" finanțat de UE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus