Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.03.2017

«Filletti holding» va construi o fabrică de prelucrare a cărnii la Bălți

«Filletti holding» va construi o fabrică de prelucrare a cărnii la Bălți

Proiectul noii fabrici de prelucrare a cărnii va fi realizat de compania Produse de Familie (proprietar al mărcii Filletti în Moldova) și "Basarabia-Nord", cu implicarea investițiilor italiene și cu sprijinul financiar al programelor europene de granturi. Volumul investițiilor în producție și distribuție va fi de 14 milioane de euro, perioada de implementare a proiectului 2017-2018.

Pe 10 martie curent, în Austria, a avut loc reuniunea grupului de lucru al investitorilor, în cadrul căreia a fost aprobat planul departamentelor și fluxurile tehnologice ale noii fabrici de prelucrare a cărnii. Proiectul este conceput de designerii austrieci.

Fabrica va fi construită pe teritoriul combinatului de carne "Basarabia-Nord" (Bălți). Sub construcție este alocată o suprafață de aproximativ 6 hectare, cu toată infrastructura și utilitățile inginerești necesare. Conceptul proiectului permite extinderea modulară a departamentelor de producție. Această soluție de planificare arhitecturală – inițial nu este din cele mai ieftine dar, permite sporirea mijloacelor de producție în funcție de necesități, în schimbul construcției departamentelor mari fără încărcătură garantată cu materie primă a echipamentelor (astfel de exemple există în România). Capacitatea inițială de procesare a materiei prime va fi de aproximativ 20 tone/schimb sau 400 tone/lună și aceasta poate fi dublată.

Noua fabrică se va numi "Filletti". Specialitatea acesteia – producția a 150 produse diferite din carne: semifabricate și carne refrigerată; mezeluri fierte, semiafumate, fierte-afumate si afumate crude; crenvurști, safalade, șuncă și delicatese în segmentul "mediu" și "premium".

«Noua noastră fabrică de prelucrare a cărnii va fi o producție modernă, la care vor fi utilizate pe scară largă tehnologii inovatoare de economisire a energiei, - afirmă directorul general Basarabia-Nord, Dumitru Munteanu. Aceasta se va conforma pe deplin standardelor europene, care pe termen scurt, va constitui baza cadrului de reglementare pentru producția de produse de origine animală în Republica Moldova. De aceea am implicat în proiect un investitor italian, cu o vastă experiență în industria cărnii din Europa de Vest. Și, desigur, lansarea unei noi fabrici high-tech ne va permite să ne consolidăm poziția de lider în industria de prelucrare a cărnii din Moldova».

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus