Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.03.2017

Înăsprirea normelor pentru etichetarea produselor din tutun, discutată la Guvern

Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a prezidat astăzi ședința Consiliului Naţional Coordonator în domeniul Controlului Tutunului, cu participarea reprezentanților ministerelor, instituțiilor publice, precum și ai organizațiilor neguvernamentale de profil.
                                                                        
În cadrul ședinței, Ministerul Sănătății a menționat că a fost inițiată elaborarea proiectului Regulamentului sanitar cu privire la etichetarea produselor din tutun și produselor conexe și avertismentele de sănătate, precum și biblioteca electronică a avertismentelor de sănătate combinate. Proiectul urmează să fie prezentat spre aprobare Guvernului până la 1 iulie 2017.
 
La rândul lor, operatorii pieței produselor din tutun solicită aprobarea unei perioade de tranziție de 18 luni din momentul adoptării cadrului normativ subsidiar, pentru implementarea noilor cerințe față de pachetele de țigarete. În context, Centrul Naţional de Sănătate Publică a precizat că solicitarea este nejustificată din punct de vedere tehnic.
 
De asemenea, în cadrul reuniunii au fost examinate revendicările unui grup de organizații nonguvernamentale privind neregulile admise de agenții economici la promovarea produselor din tutun.
 
În acest sens, Gheorghe Brega a menționat că Consiliul Naţional Coordonator în domeniul Controlului Tutunului va recomanda Guvernului revizuirea termenului de intrare în vigoare a interdicției privind expunerea produselor din tutun și a produselor conexe în spațiile comerciale, cu aplicarea acestuia într-un timp proxim, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus