Trimite e-mail | Printeaza
Social
01.03.2017

Pensiile de dizabilitate pentru veteranii războiului din Afganistan și ai conflictului armat de pe Nistru vor fi majorate

În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului au fost aprobate modificări și completări la Legea asigurării cu pensii a militarilor și a persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne.
 
Potrivit proiectului, va fi majorată pensia de dizabilitate a veteranilor de război din rândul militarilor în termen, ca urmare a participării la conflictul armat din Afganistan și acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova. Astfel, pensia persoanelor încadrate în gradul de dizabilitate severă va crește cu 1842 lei și va constitui 3500 lei lunar, iar pensia persoanelor cu dizabilitate accentuată va fi de 2500 lei, în creștere cu 1062 lei. Totodată, suma prevăzută pentru persoanele cu dizabilitate medie va spori de la 908 lei până  la 1500 lei.
 
Documentul are drept scop protecția socială a veteranilor de război, în vederea realizării Planului de acțiuni “Memorie. Onoare. Respect”, lansat de Executiv, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus