Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.03.2017

Guvernul a aprobat proiectul Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție 2017-2020

Guvernul a aprobat proiectul Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție 2017-2020

Executivul a aprobat astăzi proiectul Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție (SNIA) 2017-2020, combaterea corupției fiind una dintre prioritățile de bază incluse în Programul de activitate al Guvernului.
 
Documentul aprobat urmărește șase obiective orientate spre descurajarea implicării în acte de corupție, recuperarea produselor infracțiunilor de corupție, etică și integritate în sectoarele public, privat și neguvernamental, protecția victimelor corupției, asigurarea transparenței instituțiilor publice, precum și educarea societății și a funcționarilor.
 
O noutate a proiectului invocă tendințele mondiale în abordarea fenomenului corupției și schimbarea paradigmei: de la anticorupție spre crearea și consolidarea în societate a climatului de integritate, cel mai relevante în acest sens fiind Obiectivele de dezvoltare durabilă, elaborate la nivelul ONU.
 
Totodată, au fost aprobate Planurile de acţiuni pentru pilonii Strategiei naţionale de integritate şi anticorupţie pentru anii 2017–2020 și Grila de evaluare a impactului Strategiei. Documentul urmează a fi transmis spre examinare Parlamentului, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus