Trimite e-mail | Printeaza
Social
21.02.2017

Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor a finalizat audierile și examinarea propunerilor de modificare a legislației

Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor a finalizat audierile și examinarea propunerilor de modificare a legislației

Deputații din Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ au finalizat, în ședința de astăzi, procedura de audiere și examinare a propunerilor de modificarea a legislației, parvenite de la instituțiile publice responsabile.

Direcțiile educație, tineret și sport din sectoarele municipiului Chișinău au propus includerea reprezentanților Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și a Centrului de Sănătate Publică în grupul de lucru privind organizarea licitațiilor pentru achiziția produselor alimentare. De asemenea, au solicitat reducerea termenului de organizare a licitațiilor repetate, în cazul lipsei ofertelor, precum și simplificarea procedurii de retragere a licenței pentru agenții economici care livrează produse necalitative.

În procesul de examinare a propunerilor, deputații au spus că Ministerul Educației a anunțat, printr-o scrisoare oficială, că nu are propuneri de modificare, amendare sau suplinire a legislației existente. La rândul său, reprezentantul Agenției Achiziții Publice a declarat că legislația națională de achiziții publice este racordată la cea europeană și nu necesită modificări.

În continuare, Comisia va purcede la întocmirea raportului și identificarea propunerilor de îmbunătățire a legislației. Totodată, deputații au anunțat că în urma audierilor și vizitelor întreprinse au înaintat o interpelare către Procurorul General, de la care așteaptă un răspuns.

Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ va prezenta Parlamentului raportul de activitate și propuneri legislative în termen de 90 de zile. Comisia a fost creată în baza Hotărârii Parlamentului din 23.12.2016, la inițiativa Speakerului Andrian Candu. Comisia este constituită din 7 membri, reprezentanți ai tuturor fracțiunilor și grupurilor parlamentare – Radu Mudreac, președinte, Valentina Rotaru, secretar, Elena Bodnarenco, Victor Roșca, Lilian Carp, Boris Golovin, Aliona Goța, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus