Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.01.2017

În anul 2016, deputații au adresat cele mai multe întrebări Guvernului

În anul 2016, deputații au adresat cele mai multe întrebări Guvernului

Pe parcursul anului 2016, deputații au adresat instituțiilor statului 102 solicitări de informații, în vederea exercitării controlului parlamentar. Dintre acestea, 85 au fost întrebări, iar 17 – interpelări, arată bilanțul statistic al procesului legislativ pe anul 2016.

Cele mai multe, 16 la număr, au fost adresate Guvernului/ Cancelariei de Stat, alte 13 au fost direcționate Prim-ministrului. 8 întrebări/ interpelări au vizat Ministerul Afacerilor Interne, iar câte 7 – Ministerul Educației și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. Procuratura Generală a primit 5 solicitări din partea Parlamentului, iar la Ministerul Sănătății, Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor și Serviciul de Informații și Securitate au parvenit câte 4 adresări din partea deputaților. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor au primit câte 3 solicitări din partea Parlamentului. În total, au fost vizate 31 de instituții și autorități ale statului.

Cele mai multe interpelări au adresat deputații din fracțiunea PSRM – 39 la număr, urmați de deputații din fracțiunea PLDM – 27 de interpelări, deputații PCRM – 22, deputații PD – 9, deputații neafiliați – 3 și deputații PL – 2. Pentru majoritatea întrebărilor, deputații au solicitat de la autorități răspunsuri în formă scrisă.

Potrivit datelor statistice pentru sesiunea parlamentară din 2016, 5 întrebări parvenite de la deputați nu au primit nici un răspuns din partea autorităților vizate, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus