Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.10.2016

Conducerea MTID a avut o întrevedere cu Ambasadorul Franței în Republica Moldova

Conducerea MTID a avut o întrevedere cu Ambasadorul Franței în Republica Moldova

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc, alături de viceminiștrii Sergiu Bucataru și Vitalie Rapcea a avut astăzi, 3 octombrie 2016, o întrevedere cu ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Vagonne.  În cadrul întrevederii, oficialii au abordat mai multe subiecte legate de dezvoltarea infrastructurii drumurilor, dar și modernizarea întreprinderilor subordonate MTID.

Pentru început a fost prezentat noul șef al Serviciului Economic din cadrul Ambasadei Franței Vicent Princault, care este responsabil de Republica Moldova, Ucraina și Belarus. Ulterior s-a discutat despre posibilitățile Franței de a ajuta Republica Moldova prin dezvoltarea infrastructurii drumurilor, dar și a căilor ferate. Mai ales că în Franța există o uzină care produce locomotive ce sunt adaptate condițiilor noastre


Mai mult, există posibilitatea ca în viitorul apropiat să fie deschise noi curse rutiere, dar și aeriene între Franța și Republica Moldova. Asta în condițiile în care numărul de pasageri care călătoresc între cele două state este în creștere. Mai mult, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a cerut sprijin din partea Ambasadei Franței pentru  a ne ajuta la modernizarea companiei “Air Moldova”, care este cel mai mare transportator aerian de pasageri și mărfuri din Republica Moldova. De asemenea a fost cerut și sprijin în efectuarea studiului de fezabilitate pentru redeschiderea Aeroportului Internațional Bălți.

La finalul discuției, ambasadorul Franței la Chișinău  și-a declarat toată susținerea pentru Republica Moldova și a spus că va găsit toate fondurile necesare pentru a ajuta cetățenii Moldoveni. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus