Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.09.2016

Pavel Filip despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului: Este un demers populist şi electoral

Pavel Filip despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului: Este un demers populist şi electoral

În debutul şedinţei de astăzi a Executivului, Pavel Filip a vorbit despre moțiunea de cenzură, depusă de un grup de parlamentari, ca urmare a deciziei Guvernului de a-și angaja răspunderea pe șapte legi importante.
 
„Este un demers populist și electoral, care nu ține cont de interesul oamenilor. Acest pachet de șapte legi pe care ne-am asumat răspunderea înseamnă legi foarte importante şi vreau ca şi oamenii să ştie că aceste legi, dincolo de importanţa lor pentru Republica Moldova, mai reprezintă şi o parte din precondiţiile Fondului Monetar Internaţional. Aici dacă ar fi să facem un joc de logică, să vă spun tuturor ce înseamnă un program cu FMI aprobat în luna octombrie, asta ar însemna aproape 25 de milioane de dolari din partea Fondului Monetar Internaţional, 45 de milioane de dolari de la Banca Mondială și aproximativ 55 de milioane de euro de la Uniunea Europeană”, a precizat Prim-ministrul, explicând importanţa acestor decizii. 
 
Premierul a mai menţionat că deciziile corespunzătoare au fost coordonate atât cu majoritatea parlamentară, cât şi cu partenerii de dezvoltare. Astfel, chiar şi decizia ce vizează emiterea obligaţiunilor de stat în legătură cu datoria celor trei bănci lichidate, ar însemna cheltuieli de circa 750 de milioane de lei, or finanţarea externă care se va deschide urmare a adoptării pachetului de legi va depăşi mult această sumă şi va constitui peste 3 miliarde de lei.
 
Premierul s-a arătat încrezător că Guvernul va trece cu bine şi de această a doua moţiune de cenzură  şi va continua implementarea reformelor necesare pentru dezvoltarea ţării, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus