Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.09.2016

Sergiu Cioclea a înaintat Parlamentului propunerile sale privind numirea a doi viceguvernatori ai BNM, Vladimir Munteanu și Cristina Harea

Sergiu Cioclea a înaintat Parlamentului propunerile sale privind numirea a doi viceguvernatori ai BNM, Vladimir Munteanu și Cristina Harea

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea. În cadrul discuțiilor Guvernatorul a prezentat situația curentă de la BNM, evoluțiile înregistrate și acțiunile întreprinse de banca centrală pentru asanarea și consolidarea sistemului financiar-bancar al Republicii Moldova.

Oficialii au mai discutat despre nivelul de pregătire a legislației financiar-bancare, o prioritate a sesiunii de toamnă a Parlamentului, precum și stadiul acțiunilor întreprinse de Banca Națională privind executarea precondițiilor FMI în vederea semnării unui nou program cu Republica Moldova și acordarea unei asistențe tehnice pentru restabilirea sistemului financiar-bancar.

În cadrul întrevederii, Sergiu Cioclea a înaintat Parlamentului propunerile sale privind numirea a doi viceguvernatori ai BNM, Vladimir Munteanu și Cristina Harea.

Andrian Candu a menționat că va solicita Comisiei juridice, numiri și imunități să examineze în regim de urgență aceste candidaturi pentru a fi înaintate Parlamentului spre aprobare, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus