Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.09.2016

Situaţia privind pesta porcină africană, în vizorul Guvernului

În cadrul şedinţei Cabinetului de miniştri, Premierul Pavel Filip și-a exprimat preocuparea cu privire la cazurile de Pestă Porcină Africană (PPA), în creștere, care se înregistrează în Ucraina.
 
„Datele arată că situația din această țară devine tot mai alarmantă. Potrivit informațiilor oficiale, numai în luna august autoritățile ucrainene au notificat 16 focare noi de contaminare cu această pestă porcină, ceea ce reprezintă circa 45% din totalul focarelor înregistrate în Ucraina. Ultimele focare noi sunt localizate în vecinătatea Republicii Moldova, iar riscul pentru noi acum este ca această pestă porcină să ajungă și în țara noastră, prin introducerea cărnii contaminate cu virusul PPA”, a menţionat Prim-ministrul.
 
În acest context, Premierul a solicitat Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și celorlalte autorități cu atribuții la frontiera - Serviciul Vamal, Poliţia de Frontieră, Ministerul Afacerilor Interne să întreprindă de urgență acțiuni pentru a evita riscul introducerii în ţară a cărnii contaminate cu virusul PPA. Totodată, Pavel Filip a dispus convocarea ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale pentru aprobarea unui Plan de măsuri prin care să fie prevenită introducerea pestei porcine pe teritoriul Republicii Moldova.
 
Măsurile respective urmează să fie coordonate cu partea ucraineană, pentru a avea o comunicare cât mai bună pe acest subiect și pentru a aduce la cunoștința oamenilor care traversează frontiera restricțiile temporare care vor fi impuse, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus